Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:44:13 GMT

بد و خوبِ فیلتر فیلم‌فروش‌های خارجی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۵۶۹۲۱

بد و خوبِ فیلتر فیلم‌فروش‌های خارجی

از زمانی که کمپانی نتفلیکس در ایران شروع به کار کرد و بخش زیادی از مخاطبان خود را از میان جوانان جذب کرد، واکنش‌های متفاوتی نسبت به فعالیت این شرکت به راه افتاد. از آن‌جایی که نتفلیکس فیلم‌های روز دنیا را در اختیار طیف وسیعی از افراد قرار می‌دهد، لذا هرگونه خللی در این روند ناخرسندی‌هایی را در پی داشته و در عین حال راه را برای ورود سودجویان(فروش فیلترشکن) فراهم می‌کند که از این لحاظ باید مورد تامل بیشتری قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتفلیکس چیست؟

نتفلیکس یک شرکت آمریکایی رسانه جاری است که به پخش آنلاین در سطح جهانی و تولید محصولات نمایشی مانند فیلم سینمایی و مجموعه‌های تلویزیونی می‌پردازد. این شرکت تا آوریل ۲۰۲۰ بیش از ۱۸۲ میلیون مشترک جذب کرد و اکنون در بیش از ۱۹۰ کشور جهان خدمات ارائه می‌دهد. نتفلیکس برنامه‌های گوناگون و پربیننده‌ای مانند فیلم‌های سینمایی، مجموعه‌های تلویزیونی و برنامه‌های مستند تولید می‌کند. ستاد این شرکت هم در شهر «لوس گاتوس» در ایالت کالیفرنیا است و سهام آن در بازار بورس معامله می‌شود.

نتفلیکس به دلیل فیلم و سریال‌هایی که در دسترس کاربران خود قرار می‌دهد و حق اشتراک ارزان‌تر نسبت به دیگر شرکت‌ها، محبوبیت ویژه‌ای دارد. رشد مشتریان این شرکت هم‌چنان ادامه داشته و بر پایه آماری که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد ۱۵ درصد از پهنای باند اینترنت جهان را نتفلیکس گرفته ‌است.

در سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ این شرکت به رکورد تولید روزانه ۶۵۰ ساعت محتوا رسید. هم‌اکنون این شرکت سودای جهانی‌شدن خود را با ساخت و سرمایه‌گذاری در سریال‌هایی در هند، مکزیک، و دیگر کشورها پیش می‌برد.

کش و قوس‌های نتفلیکس در ایران

این شرکت و تارنمای آن تا پیش از سال ۱۳۹۴ از سمت ایران فیلتر نبود اما به دلیل تحریم‌ها علیه کشورمان محتوای خود را برای ایرانیان مسدود کرده‌ بود. در سال ۲۰۱۶ میلادی مدیران نتفلیکس که تا آن زمان با ۶۰ کشور جهان همکاری داشتند اعلام کردند که ۱۳۰ کشور دیگر از جمله ایران نیز به فهرست خدمات گیرندگان این سرویس افزوده شده‌اند. گروهی در ایران از این تصمیم نتفلیکس انتقاد کردند. زیرا باور داشتند که محتوای بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های این شبکه با توجه به قوانین موجود در ایران قابل پخش نیست و همچنین رقیب جدی برای شبکه‌های نمایش خانگی ایرانی، خواهد بود. نتفلیکس بلافاصله پس از آن‌که دسترسی به محتوای خود را برای ایران باز کرد فیلتر شد و هم‌اکنون تنها به‌ وسیله فیلترشکن قابل دسترسی است؛  اقدامی که شاید بارها در ایران رخ داده و همین امر موجب شده تا مخاطبان برای رسیدن به هدف خود، از روش‌های غیر معمول استفاده کنند.

از دید بسیاری از ناظران، تماشای بخشی از رسانه‌های تصویری و هنری برای تعدادی از افراد جامعه نیازی اجتناب‌ناپذیر است و مقابله با آن می‌تواند کاربران را به استفاده از راه‌های غیرقانونی سوق دهد. این وضعیت منجر به استفاده هرچه بیشتر کاربران از فیلترشکن و رواج بازار سودجویان خواهد بود.

«تماشای فیلم و سریال، هر زمان و هر جایی که اراده کنید»؛ این شعاری است که وقتی به وب سایت نتفلیکس وارد می‌شویم، در مورد این وب ابزار می‌توان با آن روبرو شد. این جمله دقیقاً بدین معنا است که نتفلیکس نه تنها با مخاطبان زیادی روبرو است بلکه در جذب مخاطب هم می‌تواند بسیار موفق عمل کند. بنابراین با فیلتر شدن این وب‌ابزار، دور از انتظار نخواهد بود که با واکنش منفی مخاطبان در ایران روبرو باشیم.

این موضوع با توجه به شرایط جدید کشور در ایام کرونا برجسته‌تر هم شده است. به عنوان مثال و بنابر گفته‌های «سعید رجبی فروتن» کارشناس حوزه نمایش خانگی، مصرف اینترنت ناشی از تماشای فیلم و سریال در ایام کرونا دو تا سه برابر شده است. همچنین آمارها بر اساس جدیدترین نتایج حاصل شده از «موج سوم پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران»، نشان می‌دهند، ۶۰.۱ درصد مردم ایران از اینترنت استفاده می‌کنند و ۷۷.۷ درصد اصلاً سینما نمی‌روند! با اندکی تامل بر این آمار می‌توان دریافت که بخش زیادی از مردم ایران، بیشتر اوقات خود را در فضای مجازی اینترنت سپری می‌کنند که بیشترین میزان این مصرف هم در ایام کرونایی به تماشای فیلم اختصاص یافته است.

باید توجه داشت که بازار ایران یک بازار بزرگ و با جمعیت جوان است که می‌تواند برای هر نوع از سرویس‌های سرگرمی جذابیت بالا و درآمدزایی قابل توجهی هم داشته باشد. بنابر گفته کارشناسان، تنها اگر در ایران و ظرف مدت یک سال، یک میلیون نفر به نتفلیکس بپیوندند، مبلغی برابر با ۸ میلیون دلار در ماه برای این شبکه درآمدزایی خواهد شد. از سوی دیگر هم باید توجه داشت که با گسترش نتفلیکس بخش عمده‌ای از کسب و کارهای مشابه در ایران با دشواری روبرو خواهند بود که از این حیث هم می‌تواند مورد توجه باشد.

هرچند نتفلیکس در ایران فیلتر شده، اما از زاویه‌ای دیگر هم باید به این مسئله نظر داشت. نخست این‌که نتفلیکس برای پاسخ‌گویی به یک نیاز جامعه مدرن کنونی ایجاد شد و گرچه برای آن خالی از لطف و درآمد هم نیست، اما به هر تقدیر فیلترینگ نیاز جامعه مدرن را مرتفع نمی‌کند. این موضوع با توجه به سابقه فیلترینگ و ایجاد بازار خاص برای فروش فیلترشکن هم قابل توجه است. دوم این‌که، هرچند ممکن است این اقدام به نفع کسب و کارهای داخلی باشد اما باید توجه داشت که اقدامات مشابه داخلی عموماً یا استاندارد واقعی محصولات اصلی را ندارند و یا از نظر جذابیت و قابلیت‌ها قابل قیاس با نمونه‌های خارجی نیستند. اتفاقی که در زمینه بازی‌های رایانه‌ای هم رخ داد دقیقاً تجربه‌ای از این سنخ بود. به هرحال نتفلیکس در ایران فیلتر شده است اما آن‌چه که از اهمیت زیادی برخوردار است نیازی است که بدان وجود داشته و مرتفع نشده و برای حل این مسئله هم باید به صورت کارشناسانه وارد عرصه شد. در غیر اینصورت، راه‌های غیر معمول برای دسترسی بدان باز خواهد شد که از این نظر می‌تواند آینده مبهمی را در عرصه محصولات فرهنگی و فضای مجازی ترسیم نماید.   

برچسب‌ها نتفلیکس فیلترینگ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نتفلیکس فیلترینگ نتفلیکس فیلترینگ نتفلیکس در ایران فیلتر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۶۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت تیک‌تاک و بایت دنس برای جلوگیری از فروش اجباری در آمریکا

تیک‌تاک و بایت دنس در دادگاه فدرال، علیه قانونی که به دنبال واگذاری اجباری یا ممنوعیت این پلتفرم در آمریکا است، شکایت کردند.

به گزارش ایسنا، تیک‌تاک و بایت دنس که شرکت مادر چینی این اپلیکیشن ویدئویی است، شکایتی را در دادگاه استیناف آمریکا برای منطقه کلمبیا تنظیم و استدلال کردند که قانون فروش اجباری یا ممنوعیت تیک‌تاک، به دلایل متعددی، متمم اول قانون اساسی آمریکا را نقض می‌کند. این قانون که در ۲۴ آوریل توسط توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، امضا شد، به بایت دنس تا ۱۹ ژانویه فرصت می‌دهد تا تیک‌تاک را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه خواهد شد.

این شرکت‌ها در این شکایت اعلام کردند: برای اولین بار در تاریخ، کنگره قانونی را وضع کرده است که هدف آن، اعمال ممنوعیت سراسری علیه یک پلتفرم است.

در این شکایت آمده است: جدایی تیک‌تاک نه از نظر تجاری و نه از نظر فنی، ممکن نیست. قانون ضد تیک‌تاک، این پلتفرم را تا ۱۹ ژانویه سال ۲۰۲۵ تعطیل کرده و ۱۷۰ میلیون آمریکایی را که از این پلتفرم برای برقراری ارتباط به شیوه‌هایی استفاده می‌کنند که در جای دیگر قابل تکرار نیستند، ساکت می‌کند.

کاخ سفید اعلام کرده که می‌خواهد به مالکیت چین بر تیک‌تاک به دلایل امنیت ملی پایان دهد و به دنبال ممنوعیت آن نیست.

کاخ سفید و وزارت دادگستری آمریکا از اظهار نظر درباره این شکایت، خودداری کردند.

این شکایت جدیدترین اقدام تیک‌تاک برای جلوگیری از تلاش‌ها برای تعطیلی در آمریکاست، در حالی که شرکت‌هایی مانند اسنپ و متا به دنبال بهره برداری از ابهامات سیاسی پیرامون تیک‌تاک هستند تا دلارهای تبلیغاتی را از رقیب خود بگیرند.

به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی از اینکه چین ممکن است به داده‌های آمریکایی‌ها دسترسی داشته باشد یا با استفاده از این اپلیکیشن، از آنها جاسوسی کند، لایحه ضد تیک‌تاک تنها چند هفته پس از معرفی در کنگره، به تصویب رسید.

تیک‌تاک اعلام کرده که داده‌های کاربران آمریکا را به اشتراک نگذاشته و هرگز به اشتراک نخواهد گذاشت و قانون‌گذاران آمریکایی را در این شکایت به ایجاد نگرانی‌های فرضی، متهم کرده است.

راجا کریشنامورتی، نماینده ارشد دموکرات در کمیته امور چین مجلس نمایندگان آمریکا، گفت: این قانون تنها راه برای مقابله با تهدید امنیت ملی ناشی از مالکیت بایت دنس بر اپلیکیشن‌هایی مانند تیک‌تاک است. وی اظهار کرد: به جای ادامه تاکتیک‌های فریبنده، زمان آن فرا رسیده است که بایت دنس، فرآیند واگذاری را آغاز کند.

این قانون، عرضه تیک‌تاک برای دانلود را برای فروشگاه‌های اپلیکیشن شامل فروشگاه‌های اپل و گوگل ممنوع می‌کند و خدمات میزبانی اینترنتی را از پشتیبانی تیک‌تاک منع می‌کند، مگر اینکه بایت دنس، تیک‌تاک را تا ۱۹ ژانویه واگذار کند.

در شکایت تیک‌تاک و بایت دنس آمده است: دولت چین به وضوح اعلام کرده است که اجازه واگذاری الگوریتم توصیه که کلید موفقیت تیک‌تاک در آمریکا است را نمی‌دهد. این شرکت‌ها از دادگاه خواستند تا مریک گارلند، دادستان کل آمریکا را از اجرای قانون منع کند.

طبق این شکایت، ۵۸ درصد از بایت دنس، متعلق به سرمایه‌گذاران موسسه‌ای جهانی از جمله بلک راک، جنرال آتلانتیک و شرکت SIG است و ۲۱ درصد متعلق به موسس چینی و ۲۱ درصد متعلق به کارمندان از جمله حدود هفت هزار آمریکایی است.

امضای بایدن، ضرب الاجل ۱۹ ژانویه را برای فروش تعیین کرده است که یک روز قبل از پایان دوره ریاست جمهوری او است اما اگر تشخیص دهد که بایت دنس در مذاکرات برای فروش تیک‌تاک در حال پیشرفت است، می‌تواند این مهلت را تا سه ماه دیگر تمدید کند.

بر اساس گزارش رویترز، جنگ چهار ساله علیه تیک تاک، یک عرصه مهم در نبرد میان آمریکا و چین بر سر فناوری و اینترنت است. دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰، به دنبال ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت بود، اما دادگاه جلوی اجرای فرمانش را گرفت. از آن زمان این برنامه ویدیویی کوتاه، با ممنوعیت‌های جزئی و تلاش برای ممنوعیت کامل در آمریکا و سایر کشورها مواجه شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • حضور فعال معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت در نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت
  • شکایت تیک‌تاک و بایت دنس برای جلوگیری از فروش اجباری در آمریکا
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • گروسی: پیشنهادی برای ادامه همکاری ارائه دادم | به بازیگران خارجی توجه نمی‌کنیم، نقش ایران را می‌بینیم
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • رابرت دنیرو حمایتش از صهیونیست‌ها را تکذیب کرد
  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • فیلتر شنی در دستگاه های تصفیه آب صنعتی
  • «کارگری که یسنا را دزدیده بود، قصد فروش او را داشت»